City Dwellers #8

av Tale Næss

Click on the images to enter the installation

City Dwellers # 8 - the origin

by Næss/Lislegaard | a mash up for Vårscenefest

X

Klikk & dra her

X

Klikk & dra her

X

Klikk & dra her

X

Klikk & dra her

X

Klikk & dra her

X

Klikk & dra her

X

Klikk & dra her

X

Klikk & dra her

X

Klikk & dra her

X

Klikk & dra her

X

Klikk & dra her

X

Klikk & dra her

X

Klikk & dra her

X

Klikk & dra her

X

Klikk & dra her

X

Klikk & dra her

Please take note: The installation only works on a computer.

Dersom du vil støtte festivalen kan du gjerne finne oss i Vipps og kjøpe våre imaginere produkter. Vippsnr 605176

Den originale planen for City Dwellers # 8 av Tale Næss var å skape et omsluttende rom av lyd og lys, som publikum kunne besøke alene eller sammen. Da fysiske møter ble ulovlig måtte Næss, tenke nytt – og se tilbake.

– Jeg gikk tilbake til originalmaterialet for City Dwellers-prosjektet, fra et besøk til Detroit i 2017, forteller hun. Da jeg kom tilbake derfra, hadde jeg med meg masse videomateriale. Dette var noe jeg nå kunne gi publikum tilgang til.

Næss legger ikke skjul på at det har vært utfordrende å jobbe under de svært spesielle omstendighetene. Likevel tror hun situasjonen kan bidra til nye løsninger og spennende valg.

– Reisen fra et omsluttende rom til en digital skjermopplevelse er utfordrende og spennende, særlig med det tempoet vi må jobbe i. Det blir en annen måte å jobbe på enn vanlig, hvor man kan justere underveis. Valgene vi tar blir stående, men det gir også forhåpentligvis fart og kraft til valgene vi tar.

I stedet for et fysisk rom, vil publikum i denne digitale utgaven av City Dwellers få tilgang til å besøke og undersøke 16 videoklipp fra den amerikanske byen, samt et spesialkomponert lydbilde og en serie innleste tekster. Det var viktig for Næss å ikke bare lage enkeltstående filmer, men oppfordre publikum til å delta i verket.

– Jeg ville finne en måte å presentere materialet på som ga publikum en mulighet til selv å bestemme over det rommet de kom inn i. Selv bestemme hva de ville høre på, hvor lenge og hvordan. Jeg tror det finnes et stort potensiale for live-art i det digitale mediet. Å ta imot utfordringen fra Vårscenefest har gitt meg en mulighet til å ta et lite skritt inn i dette landskapet.

Forsnakk med Jonas Delerud og Tale Næss

Demovisning av City Dwellers #8

About the installation:
As the city itself, this installation consists of a myriad of individual voices. The city is what brings them together.

City Dwellers # 8 forms part of a series of city portraits created by Tale Næss. The portraits consist of a myriad of comments, outcries and confessions. Together they create a web of events, or, like the city itself, a feedback loop of voices. An enclosing room of sound.

In the eighth edition of City Dwellers, the project has gotten a digital format. Here, Tale Næss turns back to the starting point of the project, a trip to Detroit in 2017. The audience will get access to visit and explore 16 video clips from the city, accompanied by a specially composed sound image and a series of read texts.

City Dwellers #8 is a part of Tale Næss’ PHD at Oslo National Academy of the Arts (KHiO).

Composer and sound design: Kristoffer Lislegaard.

Words read by:

Jenny Svensson

Alexander Martinsen

Kai Johnsen

Silje Aker Johnsen

Karin Klouman Høiner

Rebekka Nilsson

Helle Bendixen

Lena Camilla

JensenAnnika Nyman

Torstein Bjørklund

Andrew Bentley

Marit Østbye

Thank you also to Safarifilm and Guro Guro Gjestvang for work with the video material, and Rune Nilssen and Vårscenefest for contributing to idea development and facilitation.

Om City Dwellers #8:

Som byen selv, består denne installasjonen av et utall enkeltstemmer. Byen er det som samler dem.

City Dwellers # 8 – the Origin. A mash up for Vårscenefest er en del av en serie by-portretter av dramatiker og scenekunstner Tale Næss under headingen City Dwellers. Portrettene består av et mylder av kommentarer, utbrudd og bekjennelser. Byen er det som samler dem. Sammen skaper de en vev av henvendelser, en feedback-loop av bilder, lyder og stemmer.

I den åttende utgaven av City Dwellers har prosjektet fått en digital form. Her vender Tale Næss tilbake til utgangspunktet for prosjektet, en reise til Detroit i 2017. Publikum får tilgang til å besøke og undersøke 16 videoklipp fra byen, samt et spesialkomponert lydbilde og en serie innleste tekster.

City Dwellers # 8 inngår i Tale Næss doktorgradsarbeid i scenetekst på KHiO.

Komponist og lyddesigner: Kristoffer Lislegaard.

Innlesere:
Jenny Svensson
Alexander Martinsen
Kai Johnsen
Silje Aker Johnsen
Karin Klouman Høiner
Rebekka Nilsson
Helle Bendixen
Lena Camilla Jensen
Annika Nyman
Torstein Bjørklund
Andrew Bentley
Marit Østbye

Takk også til Safarifilm og Guro Guro Gjestvang for arbeid med videomateriale og til Rune Nilssen og Vårscenefest for bidrag til ideutvikling og tilrettelegging.