Johnny Johnson and the Boi

 av Pendry/Fazlic

Dersom du vil støtte festivalen kan du gjerne finne oss i Vipps og kjøpe våre imaginere produkter. Vippsnr 605176

På Vårscenefest skulle Ibrahim Fazlic opprinnelig presentere prty lyf, en forrykende fest av en forestilling. Da dette ikke lengre var mulig, bestemte Fazlic seg for å gi publikum muligheten til å møte hovedpersonen fra stykket, og inviterte samtidig inn kunstner Kate Pendry og hennes karakter Johnny Johnson. Resultatet blir en ny, kunstnerisk svært risikabel live-produksjon.

– Det var viktig for oss å lage et eget stykke som var skapt for en digital plattform, forteller Fazlic. Johnny Johnson and the Boi er derfor ikke et digitalisert teaterstykke, men en direktesendt streaming.

Muligheter så også Fazlic og Pendry i å utforske performance-teori.

– Hva er teater? spør Fazlic. Hvordan fungerer det? Hva skjer hvis publikum er langt unna? Er det fremdeles teater? Eller er det noe annet? Dette er en gylden anledning for oss som dramatikere og skuespillere å undersøke og eksperimentere med kunstformen vår.

Johnny Johnson and the Boi utforsker hvordan formen til scenekunst påvirker innholdet, og kunstnerne har blant annet jobbet med å tilpasse skuespillernes formidling til kameraets intime karakter.

– De tekniske aspektene av streaming er utfordrende og spennende!

Om forestillingen:

Kate Pendy og Ibrahim Fazlic sine ikoniske karakterer Johnny Johnson og Prty Boi møtes i et utenomjordisk venterom. En “intergenderational” samtale oppstår når disse to høyfrekvente menneskene møter hverandre – og sitt eget speilbildet. 

Stykket blir en meta- reise, hvor en kvinnelig kunstner i femtiårene spiller en mann som møter en mannlig kunstner i slutten av tjueårene som spiller en boi. Begge er opptatt av oppmerksomhet, men på veldig forskjellige måter. I dette kunstneriske laboratoriet, blandes to intense karakterer i et glassrør.

Pendry&Fazlic, Johnny&Boi.

– hva kan gå galt? –