Digging into my magnificent trashbin

I´m searching for my life

Noen er redde for edderkopper. Andre er redde for å knytte seg til et annet menneske. Med utgangspunkt i skinnende søppelkasser leter vi i livene våre og håper på helbredelse.

Vi trenger hverandre for å forstå og erfare oss selv i verden. Hvert menneske er en levende historiebok, en bærer av unike fortellinger som er med på å forme oss som personer. Historiene våre er nødvendige for å bygge tilhørighet og identitet, men de kan også holde oss fastlåste i gamle mønstre og ideer. Fem særegne dansekunstnere har fått i oppgave

å grave i sine egne historier, både trivielle og hverdagslige så vel som skjellsettende og dyptpløyende. Haugen Produksjoner tar publikum med på en reise ut av teaterrommet og inn i virkeligheten. En poetisk virkelighet, fylt med bevegelse.

Vi lever i en dramatisk tid, hvor terror, flyktningkrisa og miljøtruslen preger hverdagene våre. Verden og storsamfunnet trenger at vi bryr oss og tar ansvar. Samtidig er det et enormt fokus på individet. På selvrealisering og eksponering. Hvordan din historie er noe du kan blogge om og tjene penger på.

Hvordan manøvrerer man i dette spenningsfeltet mellom et “jeg” og et “vi”? Vi trenger hverandre for å forstå og erfare oss selv i verden. Dele fjes til fjes, og ikke bare på fjesboka. Vi må zoome inn på enkeltmennesket, og på mellommenneskelige møter. Hvordan har min historie formet meg til den jeg er i dag? Hvem er jeg uten historien min? Hva ønsker jeg meg av livet videre? Bare ved å spørre oss selv disse spørsmålene, vil våre personlige fortellinger

kunne gjenspeile de universelle, og slik si noe om kompleksiteten ved å være menneske i dag.

Ide, konsept og dansekunstner: Anne Katrine Haugen

Dansekunstnere: Gerd Kaisa Vorren, Jenny Maria Svensson, Alexander Aarø, Jordi Cortes Molina

Installasjonskunstner: Lawrence Malstaf

Komponist: Erik Stifjell

Dramaturgi/veileder: Jon Tombre, Kristina Junttila

Produsent/veileder: Liv Hanne Haugen

Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Tromsø Kommune, Dansearena nord, Tromsø Kulturskoler og UIT drama.