Morgenrave

med Charlotte Bendiks & Nasra Omar

Med lange, stillesittende dager inne, ønsker DJene Charlotte Bendiksen (Charlotte Bendiks) og Nasra Omar (Nasra) å invitere publikummet på Vårskjermfest til å starte morgenen med en dans.

– Det er bra både for psykisk og fysisk helse, og noe vi alle trenger i disse tider, forteller Bendiksen.

Med seg på laget har DJene også den visuelle kunstneren Malin Nordström, og et viktig fokus er at sendingen blir spennende både visuelt og musikalsk.

– Den spesielle situasjonen vi befinner oss i nå for tiden har gitt oss en mulighet til å utforske den digitale plattformen, sier Bendiksen. For å løse nye utfordringer har vi måttet eksperimentere med nye idéer for å skape en best mulig helhetsopplevelse for publikum.

Som følge av smitteverntiltakene vil det ikke lengre være mulig å møtes og danse fysisk sammen, og kunstnerne har derfor måttet finne andre måter å lage fellesskap på.

– Vi ønsker at publikum skal føle at de er med på en opplevelse, sier Bendiksen. Vi arbeider derfor for å integrere interaktive løsninger i live-sendingen, slik at vi kan være sammen fra hvert vårt hjem.

Bendiksen er tydelig at det ikke er fellesskapsfølelsen det skal stå på under Morgenrave.

– Vi kan dessverre ikke servere kaffen til publikummet hjemme i stua, men vi tar gjerne en digital kaffeskål!

Morgenrave vil vises på Vårskjermfest lørdag 2. mai.

Om Morgenrave:

Morgenraves er en ny trend som har spredt seg rundt om i verden de siste årene. Før jobb samles trøtte mennesker for å få en pangstart på dagen, trigge naturlige endorfiner og holde seg kvikke og kreative resten av dagen. Å starte dagen med en dans i godt selskap er en positiv opplevelse som er bra både for fysisk og psykisk helse.

Under Vårskjermfest vil vi invitere et publikum til å delta på morgenrave hjemme i stua, på chat og gjennom dansevideoer. Gjennom lyd, visuelle effekter, lys, chat og dans får publikum en interaktiv, audiovisuelt og fysisk opplevelse.

DJs: Charlotte Bendiks og Nasra
Visuals: Malin Lin Nordström

English:

Morning raves are a new trend that has spread globally the past few years. Before work, sleepy people gather to get a morning boost, trigger natural endorphins and stay nimble and creative for the rest of the day. Starting your day by dancing with other people is a positive experience, and benefits both your physical and mental health.

At Vårskjermfest, we invite the audience to participate at our morning rave from their living rooms, on chat and through dance videos. Through sound, visual effects, lightning, chat and dance, the audience will participate in an interactive, audiovisual and physical experience.

DJs: Charlotte Bendiks and Nasra
Visuals: Malin Lin Nordström