PEER / BITCH

– I am no easy bitch from bygda, sier PEER/BITCH. Ustoppelig depresjon, raseri og kjøttets begjær overkjører Henrik Ibsens strukturer, og inviterer publikum til en rensende og frigjørende runddans.

PEER / BITCH er Henriette Pedersen og Runa Borch Skolsegs matriarkalske shout-out til nasjonaleposet Peer Gynt. Forestillingen flytter den folkekjære handlingen 151 år frem i tid. Ved å la hovedrolleinnehaverne bytte kjønn utforsker stykket den strukturelle forskjellsbehandlingen mellom kvinner og menn, og spør hvem det er som får lov til å oppføre seg som en drittsekk. En av norsk dramatikks mest usympatiske hovedpersoner nekter å underlegge seg samfunnets normer. Hvor forankret er kjønn og seksualitet i Ibsens tekst?

Koreograf Henriette Pedersen har siden 2000 jobbet i skjæringsfeltet mellom teater, dans og billedkunst. Kjønn, seksualitet og maktstrukturer er gjennomgående tematikk i hennes arbeider, så vel som i PEER / BITCH. Runa Borch Skolseg er dramatiker og forfatter, maksimalist og feminist.

PEER/BITCH hadde premiere på Black Box teater under CODA-festivalen i Oslo høsten 2019.

Koreograf, regissør: Henriette Pedersen
Dramatiker: Runa Borch Skolseg
Utøver: Caisa Stina Forssberg
Lys: Ane Reiersen
Lyd: Vilde Ilkama Nupen
Ytre øre: Katrine Ganer Skaug
Scenografi, kostyme: Olav Ryland Myrtvedt
Scenografi assistent: Antti Bjørn
Parykk, sminke: Embla Høyland Skognes
Dramaturg: Oda Radoor
Produsent: Morten Kippe
Fotografi: Sveinn Fannar Jóhannsson
Oversetter: Helena Fagertun

Samprodusert av Black Box teater, Oslo. 

Støttet av Norsk Kulturråd, Bergesenstiftelsen, Clara Lachmanns Stiftelse og Letterstedtska Föreningen.