The Big Dream

The Big Dream viser oss brevkorrespondansen mellom to av skuespillerne i Verk Produksjoner. Forestillingen er en reise inn i teatrets essens og våre innerste drømmer.

The Big Dream markerte 20-årsjubileet for Verk produksjoner i 2019. Utgangspunktet for stykket er en brevkorrespondanse mellom to av Verks skuespillere som har arbeidet sammen i 25 år. De skriver åpent om sine lengsler og veksler uanstrengt mellom store og små aspekter av tilværelsen. Blikket er rettet mot et felles energifelt; drømmen om teatret og hva den kan inneholde, som også har vært limet i dette årelange samarbeidet. Vi fornemmer konturene av noe sårt og menneskelig der de forsøker fange inn sine egne kaotiske og ufullendte tanker.

«I dag har jeg startet å lage en tidslinje om mitt liv og mitt arbeidsforhold med deg. Jeg harkjent deg i 25 år og vi har lagd 21 til 24 forestillinger sammen. Så tok jeg et par nett-tester om depresjon bare fordi jeg var litt nysgjerrig. Pussig nok ble resultatene positive på tross av at jeg egentlig føler meg det motsatte av deprimert.»

Verk Produksjoner er kjent for sin fortellende og vaudeville-inspirerte spillestil som med satiriske og politiske undertoner veksler uanstrengt mellom historiefortelling, skuespill og improvisasjon.

Med: Anders Mossling, Saila Hyttinen, Fredrik Hannestad, Solveig Laland Mohn, Per Platou.
Scenografi og lyskonsept: Jakob Oredsson.
Tekstdramaturg: Runa Skolseg.
Lystekniker, scenografi-assistent: Felipe Osorio-Guzmán.
Produsent: Pernille Mogensen. 

Samprodusert av Black Box Teater. Støttet av Norsk Kulturråd.